ایجاد کاربری‌های مکمل در محدوده بازار ضروری است/ کاربری‌های مختلف باید در مسیر حفاظت از ویژگی‌های تاریخی بازار جهانی تبریز تنظیم شوند

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی در جلسه هیأت راهبردی پایگاه میراث جهانی بازار تاریخی تبریز با تأکید بر لزوم توجه به موضوعات مرتبط با کاربری‌های مکمل در محدوده بازار، حفظ هویت تاریخی بازار در کاربری‌های مختلف را در گرو حفاظت از ویژگی‌های سنتی و تاریخی این اثر جهانی عنوان کرد.

به گزارش میراث آریا احمد حمزه‌زاده در  جلسه روز دوشنبه ۱۴ آبان هیأت راهبردی پایگاه میراث جهانی بازار تاریخی تبریز که با حضور حسین منیری‌فر شهردار منطقه هشت تبریز برگزار شد، به ضرورت ایجاد کاربری‌های مکمل با رعایت ضوابط بازار اشاره کرد و گفت: کاربری‌های مکمل در محدوده‌هایی همچون بازار تاریخی تبریز می‌توانند به رونق فعالیت‌های اقتصادی در بازار کمک کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: حفظ هویت تاریخی و فرهنگی بازار در این روند باید در اولویت قرار گیرد تا از آسیب به بافت تاریخی جلوگیری شود. بازار تبریز نه‌تنها یک مرکز تجاری، بلکه یک محوطه غنی از تاریخ و فرهنگ است که دارای ارزش‌های اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی است و حفظ این هویت فرهنگی نیازمند توجه به جزئیات در طراحی و اجرای پروژه‌های جدید است تا در عین ایجاد امکانات مدرن و کارآمد، ویژگی‌های سنتی و تاریخی بازار  نیز حفظ شود.

او  به مشکل اقامتی در بافت تاریخی اشاره کرد و افزود: اکثر هتل‌ها و مراکز اقامتی در خارج از بافت تاریخی بازار تبریز واقع شده‌اند که برای جذب گردشگران و حفظ انسجام اجتماعی در بازار، باید شرایط اقامتی مناسبی در این بافت فراهم شود تا بازدیدکنندگان بتوانند به‌راحتی از خدمات اقامتی بهره‌مند شوند.

حمزه‌زاده بر لزوم رعایت ضوابط تاریخی بازار جهانی تأکید کرد و گفت: برای حفظ ارزش‌های فرهنگی و تاریخی این منطقه، ضروری است که تمامی طرح‌ها و پروژه‌ها در راستای توسعه بازار با دقت و حساسیت پیگیری شوند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403081400889
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha